Novosti

HALAL KVALITETA PREDSTAVLJENA U GOSPODARSKOJ KOMORI SISAK

ŽK SISAK COVER

U Županijskoj komori Sisak, u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete i Hrvatske gospodarske komore, održan je seminar na temu „ Certificiranje halal kvalitete“.

Seminaru je prisustvovalo nekoliko prehrambenih proizvođača s područja sisačko-moslavačke županije.

ŽK SISAK

Ispred Centra za certificiranje halal kvalitete izlaganje je održao g. Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete, a svoje praktično iskustvo u primjeni halal standarda i kvalitete predstavila je tvrtka Gavrilović d.o.o. čije izlaganje je održala gđa. Tanja Borić Plešivćak, predstavnik Uprave za integrirani sustav upravljanja.

ŽK SISAK Gavrilović doo

Rukovoditelj Centra u svom izlaganju je istaknuo da halal certifikat  predstavlja  dodatnu kvalitetu te da  važnost halal certifikata za Hrvatsku je velika. Iz dana u dan se povećava broj certificiranih proizvođača i ugostiteljskih objekata jer težimo novim tržištima. Halal tržište je veliko tržište koje nudi mogućnost prodaje proizvoda u 44 zemlje svijeta, a čija je kupovna moć izuzetno jaka.

ŽK SISAK rukovoditelj Centra

Hrvatska gospodarska komora je od samih početaka u halal kvaliteti i halal tržištu prepoznala potencijal koji može dodatno unaprijediti kvalitetu i konkurentnost domaćih proizvoda te je zajedno sa Centrom za certificiranje halal kvalitete sudjelovala u određenim izaslanstvima i gospodarskim forumima sa prezentacijom potencijala halal proizvodnje i turizma u Republici Hrvatskoj te se nadamo da će se suradnju i u budućnosti uspješno nastaviti.