Novosti

POVODOM SVJETSKOG DANA HRANE UČENICI ISLAMSKE GIMNAZIJE POSJETILI PROIZVODNE POGONE KRAŠA d.d.

IMG-4f2f34cb29bbc8ef4e498c3f3ca99605-V

Već četvrtu godinu za redom učenici Islamske gimnazije „dr. Ahmeda Smajlović“ prigodnim predavanjem  od strane Centra za certificiranje halal kvalitete obilježavaju Svjetski dan hrane – koji se tradicionalno obilježava 16. listopada. Ove godine tim povodom u suradnji sa Centrom za certificiranje halal kvalitete organizirana je posjeta proizvodnim pogonima Kraša d.d. kao jednog od prvih halal certificiranih proizvođača u Republici Hrvatskoj.

Od početaka proizvodnje 1911. godine, do danas, Kraš sustavno razvija proizvodnju sve tri grupe konditorskih proizvoda – kakao proizvoda, keksa i vafla i bombonskih proizvoda. Upravo u ovo carstvo slastica učenici Islamske gimnazije „ dr. Ahmeda Smajlovića „ stigli su u pratnji prof. Elme Opardije, odgojiteljice Enise Botonjić te mr.sc. Edina Mešić, predstavnice Centra za certificiranje halal kvačitete.

Željno očekivani posjet započeo je susretom s gđom Ivanom Grljak koja je ukratko predstavila Kraš d.d., jedno od najvećih konditorskih proizvođača u Hrvatskoj.

R1

Tehnološki proces proizvodnje čokolade kroz virtualnu video igricu prezentirala je glavna tehnologinja Tvornice kakao proizvoda gđa Dijana Perković. Nakon teorijskog uslijedio je i praktični dio gdje je pod stručnim vodstvom posjećen jedan od proizvodnih pogona i linija proizvodnje Životinjskog carstva kao jednog on najprepoznatljivijih brendova Kraša d.d.

R2

Kasnije je za učenike Islamske gimnazije upriličena i neizostavna degustacija brojnih slastica.

Inače, Kraš d.d. je od 2008g. u svoje proizvodne pogone implementirao  Halal standard prepoznavši ovaj segment tržišta kao vrlo interesantan, Kraševa lista certificiranih proizvoda se svake godine povećava, a uz postojećih stotinjak proizvoda koji su certificirani iz Tvornice keksa i vafla i Tvornice kakao proizvoda odnedavno su certificirane i grupe bombonskih proizvoda.

R3

Cilj posjete je da se na ovaj način i ubuduće obilježava Svjetski dan hrane te podigne svijest mladih ljudi o važnosti zdrave prehrane i očuvanja hrane kao i svijest o korištenju halal certificranih proizvoda koje je sastavno načelo života jednog praktičnog vjernika muslimana.