×

1. Kongres zdravstvenog turizma

Zdravstveni turizam postao je jedan od strateških razvojnih ciljeva turizma i zdravstva, a namjera kongresa je pripremiti Hrvatsku i otvoriti je prema novom tržištu korisnika zdravstvenog turizma.
1. Kongres zdravstvenog turizma
1. Kongres zdravstvenog turizma
Foto: LUX promocija

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Razred za medicinske znanosti i Lux promocija organiziraju 1. Kongres zdravstvenog turizma 4. srpnja 2017. godine u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Zbog potrebe da se za unapređenja zdravlja otputuje izvan mjesta stalnog boravka, zdravstveni turizam postaje razvojni model koji je, na prvi pogled, u stanju proizvesti snažne pozitivne ekonomske, zdravstvene i društvene učinke. Pod pokroviteljstvima predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Grada Zagreba, na kongresu će se ukazati na moguće opasnosti daljnjeg razvoja zdravstvenog turizma bez sustavnog praćenja njegovih razvojnih učinaka, kao i bez detaljne razrade mogućih scenarija njegova razvoja u bližoj ili daljoj budućnosti.

Znanstveni odbor kongresa čine mnoga renomirana imena, među kojima su predsjednik znanstvenog odbora i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, zatim akademik HAZU-a Marko Pećina, akademkinja HAZU-a Vida Demarin i prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić, predsjednica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i doc. dr. sc. Vladimir Mozetič, dr. med., predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Ključno predavanje održat će izv. prof. dr. sc. Oliver Kesar s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na kongresu će biti obuhvaćeno puno aktualnih tema, kao što su 'Zdravstveni turizam u Hrvatskoj, tradicija i budući razvitak' koju će predavati mr. sc. Darko Vlahović, zatim 'Potreba revitalizacije zdravstvene funkcije hrvatskog turizma' o čemu će govoriti mr. sc. Zdenko Šipić, Hrvatski savez sportske rekreacije Sport za sve, predsjednik zdravstvene komisije i potpredsjednik Health Management komisije EFCS-a.

Temu 'Zdravstveni i zdravstveno-preventivni programi u funkciji razvoja turizma u Hrvatskoj u razdoblju izvan glavne turističke sezone' održat će Stjepan Heimer, potpredsjednik Zagrebačkog saveza sportske rekreacije Sport za sve, a 'Zdravstveni turizam i održivi ekonomski razvoj' pokriva Aldin Dugonjić iz Centra za certificiranje halal kvalitete.

Kongres realizacijom podržava djelovanje Saveza gluhoslijepih osoba Dodir u cilju promicanja interesa gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj i izvan nje, ostvarivanjem njihovih temeljnih ljudskih prava na edukaciju, rehabilitaciju, komunikaciju i socijalizaciju. Budući se odlukom organizatora za Kongres ne naplaćuju kotizacije, donacije za Dodir moguće je ostaviti prilikom ulaska u dvoranu u za to predviđene kutije.

Detaljnije informacije o programu i predavačima možete dobiti kod organizatora na info@lux-promocija.com.