Novosti

Promocija knjige “Halal – standard po mjeri čovjeka”

Poštovani/a,

Centar za certificiranje halal kvalitete i Medžlis Islamske zajednice Zagreb pozivaju Vas na promociju jedinstvene knjige u zemljama regije pod naslovom: Halal – standard po mjeri čovjeka, autora doc.dr.sc. Aldina Dugonjića.

Autor u knjizi polazi od pojašnjavanja pojma halala, preko približavanja značenja halal proizvoda i usluga čineći knjigu živopisnom pomoću praktičnih primjera s tržišta prehrane, kozmetike, turizma i ugostiteljstva. Knjiga je informativna i poučna za sve radoznale čitatelje/ice, jednako kao što je i korisno i praktično štivo poslovnom sektoru koji razvija, posluje i daje dodatnu vrijednost svojim kupcima ponudom halal proizvoda i usluga.

Zašto i kako se razvija halal tržište, a koji su izazovi i perspektive na halal tržištu? Koja je uloga halala u certificiranju i standardizaciji? Koliki je utjecaj halala na čimbenike bitne za rast i razvoj gospodarstva? Da li i kako halal doprinosi izvozu i turizmu u Hrvatskoj? Samo su neka od pitanja na koja odgovara autor u knjizi koja sveobuhvatnim pristupom obrađuje temu halala općenito, te daje i poseban osvrt na Hrvatsku. „Često se za halal tržište misli da je vezano samo za zemlje gdje su muslimani većina, no zbog sve većeg rasta muslimanske populacije te svijesti o zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti halal proizvoda, ono je postalo najbrže rastuće globalno tržište, pa mu se kao takvom treba i pristupiti.“

Promocija će se održati u četvrtak, 19. 9. 2019. u 19.30 sati u Islamskom centru Zagreb, Prilaz Safvet-bega Bašagića 1.

Knjigu će predstaviti:

  • muftija dr.sc. Aziz ef. Hasanović,
  • doc.dr.sc. Olivera Jurković-Majić,
  • g. Zoran Šimunić, i
  • doc.dr.sc. Aldin Dugonjić, autor.

U očekivanju potvrde Vašeg dolaska, te zahvalu za dobru dosadašnju i buduću suradnju srdačno Vas pozdravljamo!

Rekli su o knjizi:

„Kvalitetna obradba podataka prikupljenih tijekom istraživanja pomaže da se vrlo brzo stekne dojam značenja halala u različitim segmentima društva“.

muftija dr.sc. Aziz ef. Hasanović

„Obzirom da broj potrošača halal proizvoda u svijetu znatno raste, halal tržište nije više jedna mala niša, nego jedno od najznačajnih tržišta sa velikom stopom rastu. Tako da je ova knjiga od izuzetnog značaja za hrvatsko gospodarstvo u cilju pronalaženja novih tržišta“.

prof.dr.sc. Suad Bećirović

„Smatram da će pred čitatelje doći jedan kompleksan cjelovit tekst kojim autor želi približiti sveobuhvatni pojam halal razumljiv kako ljudima islamske vjeroispovijesti tako i ljudima drugih vjera. Ova će knjiga biti veliki doprinos u edukaciji sviju u akademskoj zajednici, kako onih na osobnom nivou tako i onih koji žele ozbiljan i odgovoran pristup halal tržištu“.

doc.dr.sc. Natalija Uršulin-Trstenjak