Novosti

CERTIFICIRANA ŠESTA TVORNICA U POSLOVNOM SUSTAVU VINDIJE d.d.

23.ožujak 2018. (Zagreb)

Nakon certificiranih tvornica Vindija d.d., Koka d.d., Vindon d.o.o., Pekarnica Latica d.o.o.  i Novi Domil d.o.o. u sustavu halal kvalitete  od 23. ožujka 2018. posluje i VIR 1898 Mesna industrija d.d.

Halal certifikat im je dodijeljen nakon kontrole svih proizvodnih procesa, tehnoloških postupaka i uspješno obavljenog halal certifikacijskog audita od strane Centra za certificiranje halal kvalitete. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni i linije za proizvodnju trajnih proizvoda od purećeg i pilećeg mesa  te goveđeg masnog tkiva.

Rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete,  Aldin Dugonjić napomenuo je kako su očekivanja od tvornice velika, a upravo uručeni certifikat potvrđuje sve preduvjete da ova tvornica  to i ostvari.

Halal certificiranim asortimanom tvrtke VIR 1898 Mesna industrija d.d. bogatiji smo na tržištu halal proizvoda s obzirom da se radi o vrlo karakterističnom, inovativnom proizvodu koje je svoje mjesto već pronašao na halal tržištu Europske Unije“ – naveo je Dugonjić.

U ime poduzeća certifikat je preuzeo Igor Vasović, direktor tvornice zahvalivši se na uručenom certifikatu pri tom naglasivši da je dodjelom šestog certifikata poslovnom sustavu  Vindije d.d. zaokružen proces te ujedno pojačana konkurentnost ove prehrambene industrije u Republici Hrvatskoj kao i prisutnost na globalnom halal tržištu.