Novosti

DODIJELJEN CERTIFIKAT ZA TVRTKU PEKAR D.O.O.

Dana 15.02.2019. u Vinkovcima organizirana je svečana dodjela hala l certifikata za poduzeće Pekar d.o.o. Prilikom uručenja certifikata rukovoditelj Centra dr.sc Aldin Dugonjić čestitao je direktoru i zaposlenicima na uspješno implementiranim zahtjevima halal standarda. ” Današnja dodjela halal certifikata je prvi korak prema uključivanju u tokove najvećeg rastućeg tržišta” izjavio je rukovoditelj Centra. Direktor poduzeća g.Bosiljko Stanić rekao je da je proizvodnja Pekara d.o.o. modernizirana, spremna da odgovori najvišim tehnološkim zahtjevima tržišta te da sa halal certifikatom žele pojačati izvoz proizvoda.

Tvrtka “Pekar”d.o.o. specijalizirana je za proizvodnja gotovih, polugotovih, smrznutih i pakiranih pekarskih i slastičarskih proizvoda. Do 2005.godine djelovali su pod nazivom “T.D.A.”d.o.o. Orjentirani su u potpunosti na veleprodaju i distribuciju svojih proizvoda u preko 100 poslovnica tvrtke “Boso”, oko 40 poslovnica “Veleprometa”d.d. Vukovar te u niz drugih manjih tvrtki, trgovačkih društava, državnih i javnih poduzeća.

U segmentu svježeg kruha i peciva, ostvarena je suradnja sa tvrtkom “NTL” d.o.o. u vidu opskrbe njenih 220 poslovnih jedinica širom Slavonije i Baranje. U segmentu zamrznutih proizvoda ostvarena je suradnja sa nizom tvrtki, od kojih vrijedi istaknuti “Kaufland”k.d., “Lidl Hrvatska” d.o.o., “Lidl Slovenija”,”METRO Hrvatska”. Proizvodnja je modernizirana, te spremna da odgovori najvišim tehnološkim zahtjevima tržišta.među kojima je danas pridružen i  halal.