Novosti

DODIJELJEN HALAL CERTIFIKAT ZA PROIZVODNJU SVJEŽIH I TEKUĆIH PASTERIZIRANIH JAJA

23.3.2018. (Zagreb) U Islamskom centru Zagreb svečano je uručen certifikat halal kvalitete poduzeću Lukač d.o.o. Certifikat halal kvalitete gđi. Magi Lukač i gđi. Marijani Lukač Graberski dodijelio je rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete pri tom im čestitavši na još jednom poslovnom uspjehu.

Uzevši u obzir sve veću potražnju za implementacijom halal sustava kako u proizvodnje te ugostiteljske usluge danas imamo čast dodijeliti certifikat za sve traženiji ugostiteljski proizvod. Uvođenje halal standarda u sustav kvalitete poduzeće Lukač d.o.o. učinilo je jedan korak naprijed nudeći potrošačima  proizvode halal standarda, koji su sve traženiji na tržištu.”- izjavio je Dugonjić.

Farma Lukač d.o.o. ima kapacitet 105.000 nesilica, a na istoj se adresi nalazi i pakirni centar za jaja. Inače, tekuća pasterizirana jaja koriste se u različitim granama prehrambene industrije, primjerice u pekarstvu, slastičarstvu, te raznim ugostiteljskim objektima.

Procedura halal certificiranja provedena je s obzirom na velike zahtjeve kupaca zbog kojih će se i kapaciteti proizvodnje povećati preko 100% sa izgradnjom novih pogona za proizvodnju. Tekuća jaja, jedinstveni su proizvod na tržištu najviše usmjerena prema ugostiteljstvu, a Halal certifikat zatražen je kako bi se povećala konkurentnost na tržištu i zadovoljili zahtjevi potrošača.