Novosti

HOTELU VALAMAR LACROMA DUBROVNIK URUČEN CERTIFIKAT HALAL KVALITETE

Dubrovnik, 18. travnja 2018.- Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik jučer je svečano dodijeljen  certifikat halal kvalitete koji gostima islamske vjeroispovijesti, kao i onima koji iz drugih razloga preferiraju halal, garantira uslugu hotelskog smještaja, hrane i pića po strogim halal standardima.

Certifikat je direktoru hotela Valamar Lacroma Dubrovnik Ivici Sabljiću uručio Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, specijalizirane ustanove Islamske zajednice čija je osnovna djelatnost edukacija o halalu, a jedina je ovlaštena institucija u Hrvatskoj za izdavanje halal certifikata.

 „Veliko nam je zadovoljstvo što smo i mi nositelji certifikata halal kvalitete i što našim gostima možemo pružiti punu certificiranu halal uslugu. Valamar Riviera svojim gostima pruža vrhunsku kvalitetu usluge stalno prateći trendove i razvijajući raznoliku ponudu prilagođenu ciljnim skupinama. Tako smo i ovaj certifikat prepoznali kao model garancije još veće kvalitete s višestrukim prednostima koji će pružiti dodanu vrijednost našoj ponudi“, izjavio je direktor Ivica Sabljić prilikom preuzimanja certifikata.

„ Danas sa velikim zadovoljstvom dodjeljujemo halal certifikat za prvi hotel u jednoj od najznačajnijih hotelskih grupacija u Republici Hrvatskoj. Sve većim brojem hotelijera s halal certifikatom na dubrovačkom području otvaraju se velike mogućnosti sudjelovanja na sve značajnijem halal turističkom tržištu. Dobra povezanost Dubrovnika putem Turkish Airlinesa i odnedavno Fly Dubaija jamac je boljeg pozicioniranja u ciljanim zemljama. Slobodni smo očekivati od lokalnih i regionalnih turističkih zajednica sinergijsko djelovanje i promociju. Također, slobodni smo očekivati i da će i drugi ugostitelji u Republici Hrvatskoj slijediti primjer Valamar Riviera hotela. Ovim putem želim se zahvaliti i čestitati Upravi hotela na uspješno završenom postupku certificiranja s čime ste postali međunarodno konkurentni i priznati. „- naglasio je rukovoditelj Centra, Aldin Dugonjić

 Valamar Lacroma Dubrovnik je proširio ponudu jela proizvodima za koje su korištene certificirane halal namirnice. Sva halal jela su jasno označena i izdvojena, tako da ih gosti mogu lako odabrati. Sobe, namijenjene gostima koji žele halal uslugu, su posebno uređene i opremljene.

Riječ Halal je arapska riječ koja znači čisto ili dozvoljeno i označava u islamu sve stvari i djela, koje su prema islamskom zakonu dozvoljene. Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju zahtjeve propisane kvalitete.