Novosti

Hrvatska je zemlja domaćin najznačajnijeg ovogodišnjeg događaja o halal tržištu u svijetu, World Halal Day-a

Međunarodni kongres i sajam u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, održava se tek treći put u svijetu, a u Hrvatsku stiže nakon Singapura i Indije. World Halal Day u Hrvatskoj najveći je događaj posvećen tržištu halal proizvoda i usluga u 2016. godini.

Kongres, koji ima i sajamsku komponentu, održat će se u Opatiji  od 2. do 4. studenog 2016. Riječ je o jedinstvenom događaju koji po prvi put objedinjuje halal tržište, halal turizam i islamsko bankarstvo i financije. Na kongresu će sudjelovati više od 40 eminentnih stručnjaka iz područja halala, a okupiti će proizvođače, pružatelje usluga, znanstvene i istraživačke zajednice, profitne i neprofitne organizacije, zdravstvene i farmaceutske ustanove te sve  sudionike financijskog tržišta.

Tijekom tri dana trajanja World Halal Day kongresa, najveći stručnjaci će kroz panele predstaviti analize i prilike za sve gospodarstvenike na području globalnog halal tržišta, halal hrane, kozmetike, farmacije, turizma te islamskog bankarstva i financija. Ovo je jedinstvena prilika za sve, a posebno za ostvarivanje potencijala hrvatskog gospodarstva na halal tržištu čija se vrijednost procjenjuje na 2 trilijuna američkih dolara. Izuzetno nam je drago da smo jedan ovakav događaj svjetskih razmjera uspjeli dovesti u Republiku Hrvatsku“, izjavio je Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj.

Svoje sudjelovanje potvrdili su mnogobrojni sudionici i visoki uzvanici iz Turske, Malezije, Indonezije, Irana, Alžira, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kuvajta, Saudijske Arabije, Australije, Singapura, Azerbejdžana, Rusije, Belgije, Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije,  Crne Gore i drugih.

Za sudjelovanje na kongresu registrirajte se na internetskoj stranici www.worldhalalday.com koja nudi detaljan pregled plana i programa kongresa. Sudjelovanjem na kongresu bivate i društveno odgovorni prema djeci s posebnim potrebama udruge Društvo naša djeca iz Opatije koju kongres podržava kroz svoju humanitarnu komponentu.

Opatija i World Halal Day zasigurno su ove godine mjesto i prilika za upoznavanje mogućnosti i načina kako odgovoriti izazovima halal tržišta, kao i  za umrežavanje s uspješnim postojećim i budućim dionicima ovog tržišta.

logos-poslovni-dnevnik