Novosti

HRVATSKE TVRTKE OVAJ TJEDAN SUDJELOVALE NA TREĆEM WORLD HALAL SUMMITU U ISTANBULU

Treću godinu za redom Republika Hrvatska se predstavila na Svjetskom halal summitu (World Halal Summit 2018) koji se i ove godine održao u Istanbulu od 29.11. do 2.12.2018. Summit je bio otvoren za sudjelovanje svim poduzećima koja su zainteresirana za istraživanje novih tržišta, bez obzira da li su nositelji halal certifikata, a ove godine učešća su uzela četiri hrvatska prestavnika: Dim-Mes d.o.o., Geus d.o.o., Grbić d.o.o. i Kraš d.d. Sva hrvatska poduzeća su iz prehrambenog  a na summitu su također sudjelovali i predstavnici iz sektora turizma, kozmetike, farmacije, tekstila i financija.

Predstavljanjem na nacionalnom pavilionu Republika Hrvatska je u Istanbulu prepoznata kao država koja je jedna od vodećih u regiji, kada je riječ i halal certificiranju i interesu za njim.

Summit je okupio mnogobrojne svjetske stručnjake iz područja halala koji su razgovarali o trenutačnom stanju na halal tržištu. Inače, World Halal Summit predstavlja najveći godišnji događaj povezan s halal tržištem., a ove godine posjetilo ga je 25.000 posjetitelja, više od 250 izložbenih štandova, te su također održani i mnogobrojni B2B sastanci.