Novosti

POVODOM SVJETSKOG DANA HRANE UČENICI ISLAMSKE GIMNAZIJE POSJETILI PROIZVODNE POGONE KRAŠA d.d.

Već četvrtu godinu za redom učenici Islamske gimnazije „dr. Ahmeda Smajlović“ prigodnim predavanjem  od strane Centra za certificiranje halal kvalitete obilježavaju Svjetski dan hrane – koji se tradicionalno obilježava 16. listopada. Ove godine tim povodom u suradnji sa Centrom za certificiranje halal kvalitete organizirana je posjeta proizvodnim pogonima Kraša d.d. kao jednog od prvih halal certificiranih proizvođača u Republici Hrvatskoj.

Od početaka proizvodnje 1911. godine, do danas, Kraš sustavno razvija proizvodnju sve tri grupe konditorskih proizvoda – kakao proizvoda, keksa i vafla i bombonskih proizvoda. Upravo u ovo carstvo slastica učenici Islamske gimnazije „ dr. Ahmeda Smajlovića „ stigli su u pratnji prof. Elme Opardije, odgojiteljice Enise Botonjić te mr.sc. Edina Mešić, predstavnice Centra za certificiranje halal kvačitete.

Željno očekivani posjet započeo je susretom s gđom Ivanom Grljak koja je ukratko predstavila Kraš d.d., jedno od najvećih konditorskih proizvođača u Hrvatskoj.

R1

Tehnološki proces proizvodnje čokolade kroz virtualnu video igricu prezentirala je glavna tehnologinja Tvornice kakao proizvoda gđa Dijana Perković. Nakon teorijskog uslijedio je i praktični dio gdje je pod stručnim vodstvom posjećen jedan od proizvodnih pogona i linija proizvodnje Životinjskog carstva kao jednog on najprepoznatljivijih brendova Kraša d.d.

R2

Kasnije je za učenike Islamske gimnazije upriličena i neizostavna degustacija brojnih slastica.

Inače, Kraš d.d. je od 2008g. u svoje proizvodne pogone implementirao  Halal standard prepoznavši ovaj segment tržišta kao vrlo interesantan, Kraševa lista certificiranih proizvoda se svake godine povećava, a uz postojećih stotinjak proizvoda koji su certificirani iz Tvornice keksa i vafla i Tvornice kakao proizvoda odnedavno su certificirane i grupe bombonskih proizvoda.

R3

Cilj posjete je da se na ovaj način i ubuduće obilježava Svjetski dan hrane te podigne svijest mladih ljudi o važnosti zdrave prehrane i očuvanja hrane kao i svijest o korištenju halal certificranih proizvoda koje je sastavno načelo života jednog praktičnog vjernika muslimana.