Novosti

Saudijski investitori posjetili HGK – zainteresirani su za hrvatski turizam

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović sastao se s gospodarstvenicima iz investicijske tvrtke Square One Business Initiatives iz Saudijske Arabije koje je predvodio izvršni partner Koussay Hammoudeh.

U razgovoru s predsjednikom HGK istaknuli su da najviše potencijala u poslovanju s Hrvatskom vide u sektoru turizma – dolasku turista iz Saudijske Arabije, investiranju u turističke kapacitete, ugostiteljstvu, kupnji hrvatskih prehrambenih proizvoda i franšiznim širenjem poslovanja.

>>>Hrvatska sa sto halal certifikata lider u regiji

Predsjednik Burilović naglasio je da je Hrvatska sigurna zemlja za sve strane turiste te da smo prepoznati i kao halal-friendly destinacija.

– Mnogobrojni hrvatski prehrambeni proizvodi nose oznaku halal kvalitete te sve veći broj hotela prilagođava svoje usluge zahtjevima turista iz zemalja Arapskog poluotoka, istaknuo je Burilović.

Saudijski gospodarstvenici su predstavili i mogućnosti poslovanja sa Saudijskom Arabijom posebno u svjetlu reformi koje sve više zahvaćaju zemlju i koje donose različite mogućnosti razvoja gospodarske suradnje te poslovnih prilika za tvrtke iz drugih zemalja.

>>>Poticanje ulaganja: Sedma promjena zakonodavnog okvira u deset godina

Square One Business Initiatives ima široku lepezu poslovnih aktivnosti od investicija u nekretnine do razvoja IT softverskih rješenja za pojedina specijalizirana područja.

Izor: https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/saudijski-investitori-posjetili-hgk-zainteresirani-su-za-hrvatski-turizam/