Skip to main content
Aldin Dugonjić, Svjetski halal summit

Gostujuće predavanje na Svjetskom halal summitu

Dana 01.12.2018. rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete dr. Aldin Dugonjić održao je gostujuće predavanje na temu:“ Doprinos halala u razvoju turizma Republike Hrvatske“. Rukovoditelj se u svom predavanju osvrnuo na važnost turizma u cjelokupnom turizmu Republike Hrvatske te na razvoj halal turizma. Ukratko je pojasnio Pravilnik o kategorizaciji i certificiranju ugostiteljskih objekata prema zahtjevima halal kvalitete, dosadašnja iskustva u procesima halal certificiranja hotela, restorana i turističkih agencija.

 Poznati hotelski brendovi poput Sheratona i Rixosa su nositelji halal certifikata. Posebno zanimanje sudionika izazvalo je istraživanje koje je provedeno između nositelja halal certifikata u hotelima i restoranima.  Kao najzanimljiviji rezultat istraživanja istaknuto je da je kod 50% ispitanika povećan broj noćenja i dolazaka gostiju od 1% do 5%, kod 31,30%  od 5% do 15%  te kod 12,50% od 35% do 50%.
Prilagodba turističkih zahtjeva gostima sa halal tržišta je u porastu no međutim kako bi se halal turizam dalje razvijao potrebno je razvijati turističku infrastrukturu koja je u skladu sa zahtjevima halal standarda globalno zaključio je rukovoditelj Centra.

 

Oznake