Skoči na glavni sadržaj

Publikacije o halalu

 

Iz nahline kuhinje

Iz Nahline halal kuhinje

S ciljem promidžbe halal prehrane i podizanja svijesti o njenoj važnosti, djevojke i žene okupljene kroz Vijeće žena MIZ Sisak „Nahla“ osmislile su i pripremile prvu halal kuharicu u Hrvatskoj, pod nazivom „Iz Nahline halal kuhinje“. Izdavač kuharice je Centar za certificiranje halal kvalitete, a halal prehrana po svojim je karakteristikama u punoj suglasnosti sa suvremenim načelima pravilne prehrane, a to su: jesti zdravo, često, umjereno i raznovrsno. Kuharica ima preko osamdeset recepata tradicionalne i moderne kuhinje koje su autorice ili same osmislile ili ih obogatile svojim vlastitim idejama, a pečat njezinoj unikatnosti i vrijednosti dala su dvojica stručnih recenzenata, chef Goran Raguž i chef Nihad Mameledžija. U njoj možete naći širok izbor: od predjela do glavnih jela, od juha i tjestenina do ukusnih slastica, od okusa Orijenta do okusa Mediterana istaknuo je Chef Nihad Mameledžija.

 

 

Halal - Standard po mjeri čovjeka

Halal – standard po mjeri čovjeka

Jedinstvena knjiga u zemljama regije pod naslovom: Halal - standard po mjeri čovjeka, autora doc.dr.sc. Aldina Dugonjića.

Autor u knjizi polazi od pojašnjavanja pojma halala, preko približavanja značenja halal proizvoda i usluga čineći knjigu živopisnom pomoću praktičnih primjera s tržišta prehrane, kozmetike, turizma i ugostiteljstva. Knjiga je informativna i poučna za sve radoznale čitatelje/ice, jednako kao što je i korisno i praktično štivo poslovnom sektoru koji razvija, posluje i daje dodatnu vrijednost svojim kupcima ponudom halal proizvoda i usluga. Zašto i kako se razvija halal tržište, a koji su izazovi i perspektive na halal tržištu? Koja je uloga halala u certificiranju i standardizaciji? Koliki je utjecaj halala na čimbenike bitne za rast i razvoj gospodarstva? Da li i kako halal doprinosi izvozu i turizmu u Hrvatskoj? Samo su neka od pitanja na koja odgovara autor u knjizi koja sveobuhvatnim pristupom obrađuje temu halala općenito, te daje i poseban osvrt na Hrvatsku. „Često se za halal tržište misli da je vezano samo za zemlje gdje su muslimani većina, no zbog sve većeg rasta muslimanske populacije te svijesti o zdravstvenoj ispravnosti i kvaliteti halal proizvoda, ono je postalo najbrže rastuće globalno tržište, pa mu se kao takvom treba i pristupiti.“

 

 

 

Formular za narudžbu publikacija

Izaberite publikaciju i broj primjeraka

Iz nahline kuhinje

Halal - Standard po mjeri čovjeka

Adresa za dostavu