Skoči na glavni sadržaj

Novosti

 • Dodijeljen certifikat OPG-u Mujakić

  U subotu, 10.12.2022., dodijeljen je halal certifikat OPG-u Mujakić koji se bavi proizvodnjom pčelinjih proizvoda. Prigodno je dodjela održana u sklopu 12. konferencije omladine islamske mladeži u organizaciji Ureda za da'vu i mladež Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.


  Saznajte više
 • Izaslanstvo hrvatskog Halal Business Foruma na World Halal Summitu u Turskoj

  Istanbul, 28. studenoga 2022. (GIA) – U Istanbulu je od 24. do 27. studenoga održan 8. Svjetski Halal Summit i 9. Halal Expo Organizacije islamske suradnje (OIC).

  Na ta dva velika okupljanja na globalnom tržištu proizvoda i usluga u skladu s islamskim smjernicama (poznatim kao halal) sudjelovalo je gotovo 500 izlagača iz 40 zemalja, a četverodnevna događanja ugostila su oko 40.000 posjetitelja, od kojih 9.000 iz inozemstva.


  Saznajte više
 • Posjeta Veleposlanstvu Republike Turske

  Rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc. dr. sc. Aldin Dugonjić posjetio je novoimenovanog veleposlanika Republike Turske NJ.E. g. Yavuza Selima Kirana.

  Razgovarano je o Halal Business Forumu 2023 te mogućnostima potencijalne buduće suradnje halal industrije i turizma Republike Hrvatske i Republike Turske. Također, spomenuta je vrlo uspješna organizacija Svjetskog Halal Samita koji se organizira u Istanbulu na kojem će i ove godine rukovoditelj Centra g. Dugonjić uzeti učešće.


  Saznajte više
 • Restoranu „Svježa hrana d.o.o.“ uručen halal certifikat.

  Dana 6.10.2022. godine Centar za certificiranje halal kvalitete organizirao je svečano uručenje halal certifikata restoranu Islamskog centra Zagreb.


  Saznajte više