Skip to main content

Novosti

 • Halal-standard po mjeri čovjeka
  “Halal-standard po mjeri čovjeka” ili halal stil života
  Ova knjiga nije došla s istoka, nije prevedena, ona je nastala kao plod jednogodišnjeg istraživanja i svojstvena je Hrvatskoj i našoj regij. Jedinstvena je i temelji se na znanstvenim činjenicama te praktički daje upute svima koji žele živjeti zdravo, što se ne odnosi samo na muslimane.
  Saznajte više
 • Svjetski dan hrane
  Obilježen svjetski dan hrane

  U povodu Svjetskog dana hrane - koji se tradicionalno obilježava 16. Listopada učeniciIslamske gimnazije „ dr. AhmedaSmajlović“ imali su priliku poslušati predavanje na temu „Znanost o prehrani i islam“. Predavanje organizirano je pod voditeljstvom odgajateljice islamske gimnazije, Enise Botonjić dok je prigodno predavanje održala mr.sc. Edina Mešić, Voditeljica odjela kvalitete Centra za certificiranje halal kvalitete.


  Saznajte više
 • ACG Lukaps halal certifikat dodjela
  Dodijeljen certifikat Halal kvalitete za ACG Lukaps d.o.o.

  U prostorijama poduzeća ACG Lukaps d.o.o. u Ludbregu dana 31.10.2019. svečano je dodijeljen halal certifikat kojeg je predsjedniku Uprave g. Goranu Grotiću uručio rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc.dr.sc. Aldin Dugonjić. „Tržište halal farmaceutskih proizvoda je u stalnom porastu, a zadnje procjene pokazuju kako se radi o tržištu u vrijednosti od 80 milijardi američkih dolara. U posljednih deset godina sve su veća ulaganja u razvoj halal farmaceutskih proizvoda stoga nam je izrazito drago da je respektabilno poduzeće kao što je ACG Lukaps d.o.o.


  Saznajte više
 • Naše klasje
  Najveći domaći proizvođač tjestenine u novi pogon investirao 36 milijuna kuna
  U Kupljenovu pored Zaprešića otvoren je novi proizvodni pogon vodećeg hrvatskog proizvođača svježe tjestenine, tvrtke ‘Naše klasje’. Pogon su otvorili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović, gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk te vlasnik i direktor tvrtke ‘Naše klasje’ Zoran Šimunić.
  Saznajte više