Skip to main content
Halal centar 10 godina

10 godina u službi jačanja kvalitete i konkurentnosti proizvoda i usluga

Centar za certificiranje halal kvalitete danas slavi 10 godina svojih poslovnih uspjeha. Od samoga početka Centar je usmjeren na podizanje kvalitete i konkurentnosti proizvoda i usluga certificiranih prema zahtjevima halal standarda koji je registriran 2010. godine u Hrvatskom zavodu za norme što ga čini jednim od prvih halal standarda u Europskoj uniji.
Sa zadovoljstvom ističemo da su do sada halal certificirani poznati prehrambeni brendovi - njih preko 5000 kao i hotelski lanci, te proizvodi i usluge drugih grana poput farmaceutske, kozmetičke, obrazovnih ustanova i slično. Na izazovnom i zahtjevnom svjetskom tržištu, halal se pozicionizirao kao garancija sigurnosti i kvalitete proizvoda i usluga i tržišna je niša.
Halal tržište izrazito je dinamično i globalno najbržerastuće s trenutno procijenjenom vrijednošću od 2 trilijuna američkih dolara.
 

Zahvaljujući opredijeljenosti u postizanju trajnih i dodatnih vrijednosti i kvalitete poslovnih aktivnosti halal certifikat Centra za certificiranje halal kvalitete postao je međunarodno priznat i prisutan o čemu svjedoče mnogobrojne međunarodne akreditacije čime je omogućen neometan izvoz na halal tržište.
 

Svoje aktivnosti osim certificiranja Centar usmjerava i prema boljem pozicioniranju hrvatskog gospodarstva na halal tržištu, stoga organizira mnogobrojne susrete, sastanke te sudjeluje na različitim događajima. Centar za certificiranje halal kvalitete dobitnikom je brojnih priznanja i nagrada na svjetskoj razini za djelovanje u području halala, te je relevantan sugovornik na svim svjetskim manifestacijama o halal tržištu na kojima promiče poslovne mogućnosti hrvatskog gospodarstva.
Centar je bio domaćin World Halal Day-a, najvažnijeg događaja o halalu ikad organiziranog u Hrvatskoj i događaja koji je obilježio svjetsku halal scenu u 2016. godini.
 

Broj proizvođača i pružatelja usluga na halal tržištu u stalnom je porastu što objašnjavaju rezultati nedavno provedenog istraživanja “Doprinos halal industrije jačanju gospodarstva s posebnim osvrtom na prehrambenu industriju i turizam“ koji potvrđuju da je s halal certifikatom preko 49% poduzeća povećalo svoj izvoz i preko 87% hotelijera povećalo broj noćenja i dolazaka gostiju. Halal Friendly Destination koncept je Centra za certificiranje halal kvalitete kojom osigurava veću dostupnost halal proizvoda i usluga prilikom putovanja kao odgovor na rastuću potražnju za halal turističkim destinacijama.
 

Srdačno se zahvaljujemo svim našim cijenjenim klijentima i partnerima na iznimnoj dosadašnjoj suradnji. Pred nama su mnogobrojni izazovi za koje vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama uspješno savladavati - ustrajni u jačanju kvalitete i konkurentnosti proizvoda i usluga.

Oznake