Skoči na glavni sadržaj

Daruvarske toplice prve s Halal certifikatom

Daruvarske toplice prva su zdravstvena ustanova u Hrvatskoj s Halal certifikatom. To će im omogućiti veći broj dolazaka gostiju s arapskog tržišta. Gosti iz arapskih zemalja koji žele uživati u zdravstvenom turizmu, a islamske su vjerosipovjesti, od sada mogu doći u Daruvarske toplice. U sobi se nalazi K’uran, tepih za klanjanje, brojanica ili tespih, kibla i oznaka koja određuje gdje se nalazi Meka taba.

Osim smještaja, odnosno uvjeta za molitvu, posebno se vodila briga i o restorantskoj ponudi. Prilagođeni su roštilji, sve se priprema na poseban način, sve posuđe i daske su drugačije boje da ne dođe do križanja i kontaminacije.U Hrvatskoj 105 tvrtki ima HALAL certifikat, većinom prehrambena industrija. U dodjeli HALAL certifikata Daruvarskim toplicama najveću ulogu imala je prehrana i smještaj.
Već od jeseni ovdje očekuju prve goste kojima će ti uvjeti biti važni. Od ovoga certifikata imaju velika očekivanja.Daruvar, perjanica turizma Bjelovarsko-bilogorske županije, upravo zahvaljujući toplicama i ljekovitoj termalnoj vodi, bilježi najviše dolazaka gostiju kojih je u prvih šest mjeseci ove godine bilo više nego lani.

Svečanost  su uvećali svojim prisustvom i obraćanjem pomoćnik ministra zdravstva Mate Car i župan bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Izvor: https://vijesti.hrt.hr/539850/daruvarske-toplice-prve-s-halal-certifikatom?jwsource=cl