Skoči na glavni sadržaj

Dodijeljen halal certifikat za tvrtku NutriS

Dana 2. ožujka, dodijeljen je halal certifikat jednoj od inovativnijih Hrvatskih tvrtki – NutriS.

Integracija s tehnologijom dovodi do učinkovitih promjena, procesi proizvodnje hrane se ubrzavaju, a usavršavanja poslovnih procesa se postižu brzo i učinkovito. Koliko je takav pristup neophodan, svjedoči podatak koji kaže da će u sljedećih 30 godina svijet trebati 60% više hrane.

„NUTRIS.techTM se udružio s tvrtkom SiccaDania, globalnim tehnološkim liderom za preradu biljnih proteina, kako bi stvorio jedinstveni koncept i proces proizvodnje hrane biljnog podrijetla. Dobitna kombinacija danske inženjerske izvrsnosti i hrvatskog inovativnog pristupa, u sinergiji sa znanjem, iskustvom i kreativnim razmišljanjem „izvan okvira“, doprinijet će održivom razvoju društva, dok istovremeno stvaramo kvalitetniju hranu, zajedno“, ističu iz tvrtke.

Halal svakako podrazumijeva principe cirkularne ekonomije stoga nas uvijek veseli kada halal certifikat dodjeljujemo tvrtkama koje su u potpunosti svjesne kako ne možemo graditi profit uništavajući okoliš“,  istaknuo je doc. dr. sc. Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra.