Skoči na glavni sadržaj
akademik muftija Aziz hasanović i dr.sc. rukovoditelje Centra za certificiranje halal kvalitete

HALAL CERTIFIKAT ZA RESTORAN MELEK

Rijeka je grad u kojem žive ljudi različitih vjera, nacija, kultura, tradicija, običaja… Rijeka uvijek s ponosom ističe da je luka različitosti.

U nedjelju, 27.3.2022. godine u Islamskom centru Rijeka smo to ponovo potvrdili. Na zajedničkom skupu, u lijepom i ugodnom ambijentu, okupili su se predstavnici Islamske zajednice i katoličke crkve. U džamiji su se susreli uvaženi muftija dr. Aziz ef. Hasanović, apostolski nuncij, gospodin Giorgio Lingua, nadbiskup riječki gospodin Mate Uzinić, gospodin Matija Matičić, povjerenik riječke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog, te predstavnici drugih vjerskih zajednica. Na susretu su nazočili gradonačelnik Grada Rijeke gospodin Marko Filipović i predstavnici Primorsko-goranske županije.

Treba istaći da je apostolski nuncij gospodin Giorgio Lingua prvi put u posjeti Islamskom centru Rijeka.

Uvaženi muftija je istakao kako Grad Rijeka služi za primjer kada je u pitanju život u različitosti. Grad Rijeka je prijatelj svih njenih građanki i građana, što i Islamski centar Rijeka i potvrđuje.  U Islamskom centru Rijeka smo se okupili kako bismo još jednom potvrdili zajednički život koji može služiti svima za primjer. Pred nama je blagdansko vrijeme, ramazan, mjesec posta muslimana i Uskrs, najveći katolički blagdan.

Nadbiskup, Mate Uzinić je također istakao značaj zajedništva i suradnje. Također je istakao kako je dobro djelo uvijek dobro, nebitno s koje strane dolazilo. Jedni druge trebamo podržavati u dobru u zajednički surađivati radi dobrobiti svih nas.

Svi uzvanici su na kraju prisustvovali ručku u novootvorenom restoranu u Islamskom centru Rijeka kojem je svečano dodijeljen halal certifikat. Halal certifikat je uručio uvaženi muftija u prisustvu rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete, dr. Aldina Dugonjića.

Izvor: http://www.medzlis-rijeka.org/novosti/medureligijski-dijalog-u-islamskom-centru-rijeka/