Skoči na glavni sadržaj

ODRŽAN RADNI POSJET U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE

Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković zajedno s kolegama državnim tajnikom, g. Šimom Mršićem i ravnateljem Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju, g. Goranom Lipavićem primila je u radni posjet rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete, doc dr.sc. Aldina Dugonjića.  Sastanku je uz g. Dugonjića sudjelovala i mr.sc. Edina Mešić, voditeljica odjela za kvalitetu pri Centru za certificiranje halal kvalitete.

 

Na sastanku je istaknut pozitivan primjer suradnje ovih dviju institucija po pitanju zahtjeva za veterinarske certifikate za izvoz na halal tržišta te također i uvjetima izvoza koje propisuje država uvoznica za određene pošiljke.

 

Susret predstavnika iskorišten je i za razgovor o mogućnostima razvoja posebnih strateških projekata jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz jačanje izvoza na halal tržišta kako bi se što bolje iskoristile mogućnosti na tim tržištima i pozicioniralo Republiku Hrvatsku.

Ovom prigodom rukovoditelj se zahvalio ministrici  kao i cijelom Ministarstvu poljoprivrede na dosadašnjoj svesrdnoj podršci te izrazio želju da će se takva suradnja nastaviti i u budućnosti, a prva prilika je već na nadolazećem Halal Business Forumu planiranom u listopadu 2022.