Skoči na glavni sadržaj

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI S MEĐUNARODNIM HALAL INSTITUTOM

U  Iranskoj  gospodarskoj komori potpisan  je Sporazum  o  suradnji između Međunarodnog Halal Instituta  koji djeluje pri Iranskoj gospodarskoj komori  i Centra za  certificiranje halal kvalitete.  Sporazum su potpisali doc.dr.sc. Aldin Dugonjić,  rukovoditelj Centra i direktor Halal  Business  Foruma te  Dr.  Mohammad  Reza Karbasi, zamjenik direktora Komore za međunarodne odnose  i direktor Međunarodnog Halal Instituta. 

Dr. Dugonjić je izrazio svoje zadovljstvo posjetom Iranskoj gospodarskoj komori i Međunarodnom Halal Institutu te potpisanom sporazumu koji između ostalog otvara mogućnost razmjene informacija, znanstvena i stručna istraživanja te jačanje gospodarske i turističke suradnje s Iranom. Posebna pažnja u budućnosti će se posvetiti organizaciji nastupa poduzeća koji su nositelji halal certifikata na tržištu Irana te organizaciji Halal Business Foruma iduće godine u Zagrebu gdje se očekuje dolazak visoke delegacije i poduzeća iz Irana.

Dr. Karbasi je ovom prilikom izjavio kako će ovaj sporazum povećati doprinos suradnji Hrvatske i Irana kao i olakšanje povezivanje halal industrije i otvaranja tržišta.                 

Prema zadnjim izvještajima Indeksa halal tržišta Iran zauzima visoko 9. mjesto sa populacijom od gotovo 85 milijuna ljudi.      20.10.2021. Teheran,  Iran