Skoči na glavni sadržaj

RUKOVODITELJ CENTRA POSJETIO PREDSJEDNIKA HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE

Zagreb, 11. studeni 2021.

Danasje rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc.dr.sc. Aldin Dugonjić posjetio Hrvatsku gospodarsku komoru i sastao se sa predsjednikom dr.sc. Lukom Burilovićem. Rukovoditelj Centra je na početku sastanka čestitao predsjedniku HGK na ponovnom izboru i poželio puno uspjeha u daljnjem radu. Konstatirana je dobra dosadašnja suradnja te su razmatrani planovi za budućnost u cilju jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva na halal tržištu.

Između ostalog razgovaralo se i o Halal Business Forumu 2022.,  koji je planiran 4. i 5.10.2022. godine u Zagrebu. Forum će sadržavati panel diskusije, znanstvenu konferenciju te posebno osmišljen program individualnih razgovora (B2B) za povezivanje kvalificiranih kupaca s proizvođačima te turističkih dionika sa svjetskog halal tržišta.

Hrvatska gospodarska komora je od samih početaka u halal kvaliteti i halal tržištu prepoznala potencijal koji može dodatno unaprijediti vrijednost, kvalitetu i konkurentnost domaćih proizvoda, te je u brojnim prilikama pružala podršku realizaciji pojedinih projekata.

Na sastanku su sudjelovali i mr.sc. Edina Mešić, voditeljica odjela za kvalitetu Centra i prof. dr. sc. Dragan Kovačević potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam.

Sastanak