Skoči na glavni sadržaj

TRI ZAGREBAČKA HOTELA NOVI NOSITELJI HALAL CERTIFIKATA

Poznato je da se halal tržište bez obzira na pandemiju potvrđuje kao jedno od najbrže rastućih tržišta. Posebno mjesto u razvoju halal tržišta zauzima halal turizam što pokazuju i rezultati istraživanja provedeni među nositeljima certifikata u Hrvatskoj koji pokazuju da je kod 50 posto njih došlo do povećanja broja noćenja/dolazaka gostiju od 1 do 5 posto, a kod više od 31 posto do povećanja od 5 do 15 posto.

Jučer je svečanom dodjelom halal certifikata završena procedura certificiranja za tri zagrebačka hotela pod Hilton brendom: DoubleTree by Hilton, Canopy by Hilton i Hilton Garden Inn kojima upravlja tvrtka Zagreb City Hotels s čime se nastavlja podizanje kvalitete usluge i obogaćivanje turističke ponude.  

Ovom prilikom rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc.dr.sc. Aldin Dugonjić je istaknuo: „Poslovna godina na izmaku bila je iznimno izazovna ali i uspješna te nam predstavlja zadovoljstvo da istu završavamo sa dodjelom halal certifikata za pružanje usluge hrane i pića i usluge smještaja za tri renomirana hotela u gradu Zagrebu. Tri nova nositelja halal certifikata i oznake halal friendly od ukupno sedam u Zagrebu  su jamac povećanja konkurentnosti na svjetskoj turističkoj mapi“.