Skoči na glavni sadržaj
šećerana Viro

Certificiran i treći pogon Hrvatske industrije šećera

Zagreb, 22. prosinca 2020. godine –Hrvatskoj industriji šećera d.d. rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete, doc.dr.sc.Aldin Dugonjić dodijelio je certifikat halal kvalitete za novopridruženi pogon u Osijeku.

Certifikat potvrđuje kako je pogon Osijek učinkovito ustrojio unutarnji sustav osiguravanja kvalitete prema zahtjevima halal standarda
U ime Hrvatske industrije šećera d.d. certifikat je primio predsjednik Uprave, Željko Zadro zahvalivši se na još jednoj uspješnoj suradnji naglasivši kako je i nova tvornica postala dio halal priče te kako se nada da će dobijeni certifikat osigurati veću konkurentnost na tržištima.

„ Šećerana Viro d.d. jedno je od prvih poduzeća u Republici Hrvatskoj koje se certificiralo prema zahtjevima Halal standarda te smo time i započeli uspješnu halal priču. Današnjom dodjelom Halal certifikata sretni smo da se sustavu halal kvalitete priključuje uz postojeće i novopridruženi pogon u Osijeku te se nadamo da će dodatna potvrda kvalitete pomoći da se uspješno oduprete izazovima s kojima se trenutno industrija šećera suočava.“ zaključio je Dugonjić.

Hrvatska industrija šećera d.d., nastala je u prosincu prošle godine spajanjem triju hrvatskih šećerana, Tvornice šećera Osijek, Viro tvornice šećera i Sladorane udruživši tako svoje proizvodne kapacitete, znanje i poslovno iskustvo. Misija ove tvrtke je upravo proizvodnja vrhunske kvalitete šećera što ovaj certifikat uz brojne druge nagrade i priznanja dokazuje.

Ekonomsko održivo poslovanje hrvatske šećerne industrije, ujedno je i jamac očuvanja i nastavka strateški važne proizvodnje šećerne repe u Republici Hrvatskoj.