Skoči na glavni sadržaj

Pozivnica na 3. Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2023.

Poštovani partneri,

Dragi poduzetnici, nositelji halal certifikata,

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Centar za certificiranje halal kvalitete u suradnji sa partnerima, pozivaju poslovnu zajednicu i poduzetnike iz Hrvatske na sudjelovanje na 3. Međunarodnom sajmu halal - industrije Sarajevo Halal Fair 2023. Ovogodišnje izdanje sajma organizatori najavljuju s bogatim programom i uz prisustvo vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti halal - industrije, biznisa i akademske zajednice.

Ovogodišnji treći Sarajevo Halal Fair 2023. održat će se od 17. do 19. svibnja 2023. godine u Sarajevu (Hotel Hills Ilidža). Najvećem sajmu halal-industrije na području Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope prisustvovat će ugledni domaći i međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. U isto vrijeme bit će održan i Međunarodni kongres o halal-kvaliteti čiji su organizatori, pored BBI banke i Agencije za certificiranje halal kvalitete, Tehnološki fakultet Univeziteta u Tuzli, Standards and Metrology Institute for Islamic Countries (SMIIC), te brojni drugi domaći i međunarodni partneri.

Sarajevo Halal Fair je jedinstven sajam i prilika za povezivanje predstavnike iz svih dijelova lanca halal - industrije, uključujući privatne kompanije, javne korporacije, akreditacijske organe, vladine dužnosnike i druge predstavnike halal-tržišta. Halal - tržište jedno je od najdinamičnijih svjetskih tržišta koje iz godine u godinu bilježi značajne trendove rasta i pruža velike potencijale za razvoj, a sajam otvara mogućnosti za poslovne susrete sa proizvođačima, distributerima, investitorima, uz održavanje G2G/G2B/B2B sastanaka, što predstavlja odličnu priliku proizvođačima da predstave svoje proizvode i usluge distributerima i potrošačima iz cijelog svijeta.

Strateški partner 3. Sarajevo Halal Faira je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo. Pokrovitelj Sajma je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Sajam se održava uz podršku dioničara BBI banke: Islamic Development Bank (IsDB) Group, Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) i Dubai Islamic Bank (DIB), te brojnih drugih domaćih, regionalnih i međunarodnih partnera.

Organizatori 3. Sarajevo Halal Faira 2023. godine očekuju više od 100 izlagača, uz sudjelovanje više od 2.000 poslovnih subjekata te 10.000 posjetilaca iz cijelog svijeta.

Organizatori izdvajaju i aktivnost “Sedmica svjesnosti o značaju halala”, jer će u razdoblju od 12. do 19. svibnja 2023. godine biti organiziran niz aktivnosti koje imaju za cilj upoznavanje javnosti sa halalom i njegovim značajem, kako za konzumente tako i za domaće tržište i industriju.

Pozivamo gospodarstvenike iz Hrvatske da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za vrhunski business networking sa nekim od vodećih svjetskih i regionalnih predstavnika halal - industrije, a sve koji posjeduju halal-certifikat, organizatori pozivaju da svoje proizvode i usluge predstave i kao izlagači te na taj način promoviraju svoje proizvode i usluge  regionalnom i svjetskom tržištu.

Za više informacija i detalje u vezi registracije, sponzorstava, prijave i zakupa štandova za izlagače, programa / agende Sajma i Kongresa, učesnika, zakazivanja sastanaka, posjetite službenu web stranicu: sarajevohalalfair.com ili kontaktirajte izravno Organizatora na jednu od e-mail adresa:

S poštovanjem,

Centar za certificiranje halal kvalitete