Skoči na glavni sadržaj

SVJETSKI  HALAL  SUMMIT

Od 25. do 28. studenog 2021. u Istanbulu, Republika Turska održan je 7. Svjetski Halal Summit pod temom: „Nova era i novo normalno: Halal proizvodnja i potrošnja“. Na Summitu je ove godine sudjelovalo 60 govornika iz 20 zemlja te 400 tvrtki iz 35 zemalja. Summit je službeno otvorio potpredsjednik Republike Turske g. Fuat Oktay.

Summit je sadržavao devet sesija, a zapaženo izlaganje kao jedini predstavnik iz zemalja Jugoistočne Europe u sesiji: „Halal u svijetu brzih promjena“ imao je rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc.dr.sc. Aldin Dugonjić na temu: „Halal marketing i brendiranje, primjer u Hrvatskoj“. U svom izlaganju je prezentirao trenutni razvoj halal industrije u Hrvatskoj kao i smjernice za značajnije participiranje na halal tržištu kroz halal marketing i brendiranje.

Također ovom prilikom rukovoditelj Centra se susreo sa važnim dionicima na halal tržištu s kojima je između ostalog razgovarao o  Halal Business Forumu 2022 u Zagrebu.

"Predstavlja mi izrazito zadovoljstvo da smo na najvećem događaju o halal tržištu koje se svakim danom sve više razvija prezentirali potencijale halal industrije Hrvatske te da su mnogobrojni važni dionici potvrdili svoje sudjelovanje na Forumu" rekao je rukovoditelj Centra.