Skoči na glavni sadržaj
Promocija knjige “Halal-standard po mjeri čovjeka”

U Sisku održana promocija knjige “Halal-standard po mjeri čovjeka”

U četvrtak, 27. lipnja 2019. u hotelu Panonija u Sisku održana je promocija knjige „Halal-standard po mjeri čovjeka“ autora doc.dr.sc.Aldina Dugonjića, rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete. Prvijenac dr. Dugonjića je obranjena doktorska disertacija na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a  Aldin Dugonjić jedan je od dvojice doktora znanosti u svijetu na temu halala, u toku promocije istakao je muftija dr.sc. Aziz Hasanović koji je pored autora bio jedan od promotora.

Moderator mr.sc. Nermin Botonjić je poselamio i pozdravio prisutne, među njima predsjednicu Županijske skupštine Ivanku Roksandić, izaslanika gradonačelnice grada Siska Edina Safića te ispred Županijske gospodarske komore Dragoslava Krnjaića i predstavnike Turističke zajednice grada Siska. Kao domaćin i jedan od suorganizatora glavni imam Alem ef.
Crnkić je izrazio zadovoljstvo što je prva promocija Aldinove knjige upravo u Sisku što korespondira sa proteklom godinom koja je u znaku halala i kroz promociju prve halal kuharice. Posebno se zahvalio Aldinu na plemenitoj gesti da sav prihod od prodaje knjige ide za izgradnju IKC-a Sisak. Muftija Hasanović u svom ekspozeu prezentirao je kako je
došlo do osnivanja Centra za certificiranje halal kvalitete te je naveo nekoliko specifičnosti poput toga da smo jedini u Europi koji smo registrirali halal normu kao standard.

Govoreći o knjizi muftija Hasanović je naveo kako je ova knjiga nezaobilazno štivo za daljnje proučavanje halala u svim segmentima u društvu. Autor dr.Dugonjić govorio je o nastanku knjige kao i o segmentima koji su zastupljeni u knjizi, pored halal prehrane, važan segment halala koji dobiva sve veću pažnju je halal turizam i halal kozmetika. U završnom dijelu promocije prisutne je pozdravila i istaknula nemjerljiv doprinos Islamske zajednice u razvoju hrvatskog gospodarstva Ivanka Roksandić, predsj.Županijske skupštine, a potom se i Edin
Safić u svojstvu izaslanika gradonačelnice grada Siska zahvalio promotorima i samom autoru na promociji halala ali i podrške u izgradnji IKC-a Sisak.

Izvor: http://www.medzlis-sisak.net/wordpress/u-sisku-odrzana-promocija-knjige-halal-standard-po-mjeri-covjeka/