Skoči na glavni sadržaj

Posjeta Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja

Jučer u poslijepodnevnim satima rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete doc.dr.sc. Aldin Dugonjić posjetio je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Rukovoditelj Centra je upoznao državnu tajnicu Natašu Mikuš Žigman o aktivnostima koje Centar provodi i mogućnostima zajedničke suradnje. Konstatirano je kako halal tržište iz godine u godinu bilježi rast ponude i potražnje. Ohrabrujući su podaci zadnjih procjena globalnog halal tržišta koje pokazuju da isto bez obzira na pandemiju raste 4.47%.

Rukovoditelj je naglasio kako od samog početka djelovanja Centar za certificiranje halal kvalitete je usmjeren na podizanje kvalitete i konkurentnosti proizvoda i usluga certificiranih prema zahtjevima halal standarda koji je registriran 2010. godine u Hrvatskom zavodu za norme što ga čini jednim od prvih halal standarda u Europskoj uniji.

Zahvaljujući opredijeljenosti u postizanju trajnih i dodatnih vrijednosti i kvalitete poslovnih aktivnosti halal certifikat Centra za certificiranje halal kvalitete postao je međunarodno priznat i prisutan o čemu svjedoče mnogobrojne međunarodne akreditacije čime je omogućen neometan izvoz na halal tržište. Također je razgovarano o ciljevima razvoja gospodarstva prema Nacrtu prijedloga Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Državna tajnica Nataša Mikuš Žigman se zahvalila na pruženim informacijama i svemu što Centar radi da hrvatsko gospodarstvo bude prepoznatljivije na međunarodnom halal tržištu. Na sastanku su još prisustvovali gđa Grozdana Vuđan, načelnica u Upravi za trgovinu i politiku javne nabave Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Muhamed Mandžić, voditelj prodaje Centra za certificiranje halal kvalitete.