Skip to main content
U IC Umag promovirana knjiga „Halal-standard po mjeri čovjeka“

U subotu, 13. lipnja 2020. u prostorijama Islamskog centra u Umagu održana je promocija knjige „Halal- standard po mjeri čovjeka“ autora dr.Aldina Dugonjića, rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj. 

Pored autora, jedan od promotora bio je glavni imam MIZ Sisak Alem ef. Crnkić. 

Kako maksimalno iskoristiti zdravstvene koristi ramazanskog posta?
Savršenost vjere islama se, među ostalim, ogleda i u činjenici da sve što nam je propisano ima i zdravstvene koristi za naše tijelo. Post čini jedan od pet stupova islama, a upravo način posta kao što je ramazanski post privukao je pažnju mnogih stručnjaka.
Sarajevo Halal Fair: Promocija kuharice „Iz Nahline halal kuhinje“
Sve što unosimo u naš organizam gradi nas i mijenja, a o tome što smo unijeli ovisi naša snaga, naše zdravlje i naš život.“ Hipokrat „
Promocija / Prva halal kuharica na Sarajevo Halal Fair-u
Koliko je važan odabir hrane koju jedemo? Koliko svakodnevnoj porodičnoj atmosferi pridonose raznoliki obroci pripremljeni s pažnjom i ljubavlju?
Promocija halal kuharice u Austriji
Prva promocija halal kuharice izvan Republike Hrvatske je bila u Republici Austriji u gradu Welsu, Linzu i Grazu. Promotori su bili Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra i Alem ef. Crnkić, glavni imam Medžlisa Sisak.
Košer i Halal postaju životni stil, a prodaju se 40% skuplje
Prehrambena, farmaceutska, kozmetička industrija... paze na sastojke i način obrade kako bi prodrli do kupaca s Bliskog i Dalekog istoka te Afrike, ali zbog etičnijeg odnosa prema usmrćivanju životinja i bolje kvalitete proizvoda taj je način sve draži i zapadnjacima
Subscribe to Life Style